Vårbruk 2020

2020 är ett speciellt år på många sätt och vis, men vi hoppas och tror att intresset för närproducerad, näringsrik och god mat kommer fortsätta vara stort.

På Irisgården har vi inför grönsakssäsongen 2020 utökat frilandsodlingarna med ytterligare två bäddar, samt skalat upp odlingen av tomater och majs. Vi har även adderat fler nya sorters plantor bl.a. blåbär, havtorn och hassel, och vi har även påbörjat bygge av hönshus som vi hoppas kunna slutföra under sommaren. Vi satsar som vanligt på att sälja våra produkter i REKO-ring Ulricehamn och Borås.

Våren har varit kall och än har vi inte fått ut några plantor i växthuset, men vi tror att det snart närmar sig bättre dygnsmedeltemperatur.

Bl.a. tomater på tillväxt, som gått i taket i förodlingsrummet som byggdes i vintras. Plantorna vill verkligen ut nu!
Tomater på gång!
Några av våra frilandsbäddar. I år har vi adderat med ytterligare två långa bäddar och vi har hunnit ut med bl.a. gul lök, rödlök, palsternacka, potatis och gulbetor.

För att hjälpa pollinatörer, insekter bin och humlor har vi i år skapat tre nya stora ytor för blomstermångfald där tusentals blommor kommer stå i full prakt i sommar. Mer information om det med härliga foton kommer senare.

För nyheter och för att kunna köpa våra produkter framöver, så håll utkik på hemsidan, instagram och i facebook-gruppen för REKO-ring Ulricehamn och REKO-ring Borås

Väl mött!
#StåuppförUlricehamn